Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

:-)  Správně by asi mělo být , "zlodějen"...

0 0
možnosti
AK

...jinak, ke každému dílu zlodějen jsem vám přidělil +

Všechny tyto lumpárny je zapotřebí neustále přetřásat a připomínat.

0 0
možnosti
OS

Kupodivu nedostatek banánů a toaletního papíru v éře socialismu dokáže ještě dnes "rozpumpovat" víc lidí, než takovéto seznamy. Že se ze státního majetku "odklonily" ne miliardy, ale prokazatelně biliony korun do soukromých kapes pár stovek jedinců, že státní zadluženost dosáhla již nikdy nesplatitelné výše, že dnešní svobodné volby a pluralitní politický systém stěží rozpoznáme od tehdejších voleb jednotné kandidátky NF a vlády jedné strany, že pro statisíce a miliony občanů nedosažitelné zboží v supermarketech je to samé jako tehdy poloprázdné Priory, že stovky TV kanálů kvalitou svých programů nenahradily tehdejší tři kanály ČST... už bohužel rozpozná jen málokdo a málokomu to vadí. Ale budiž, stále ještě si takový stav a systém přeje (alespoň podle dlouholetého spektra voličů) nadpoloviční většina občanů. Tak jim ho dopřejme, co hrdlo ráčí!

1 0
možnosti
MR

Je to díky stavu postotalitní společnosti, je to jako uvažovat že by po roce 89 zde byla svatá společnost, nikoliv.Minulý režim na základě úpadku hospodářství a změnám v Rusku řešil nízkou pracovní morálku, špatné využívání pracovní doby, špatný přístup k výrobním prostředkům.Vládla zde maloměšťácká, rovnostářská  společnost,jež byla naučena umět obcházet systém, vytvářet klientský systém já na bráchu ty na mně, nebo získávání postů, zboží a další výhod.Rok 89 vlastně otevřel jen bránu všem a vlastně dal k tomu svolení a volnou ruku. Jak by to vlastně měl řešit, když tím byla a je promořena celá společnost. 

Zavřít ji do kriminálu.Další fatální stav byla nepřipravenost na nové podmínky demokracie a tržního hospodářství z centrálně řízeného, který navíc vykazoval od roku 1980 hospodářský úpadek, zaostání lehkého průmyslu, protěžování těžkého průmyslu, skrytou inflaci, podniky bez vlastních financí odpovědného managmentu na tržní řízení podniků a přístupu k zahraničním trhům. Banky byly státní, zahraniční obchod měly 3 podniky.

Když si na tom vylámal zuby minulý režim a dopadl rokem 89, tak změna jednak není další pětiletka a to že se vrátí to co bylo více jak 40 let důsledně likvidováno.

Dnes jsme v poslední fázi a krachu na posttotalitní stát zavést demokratický a tržní systém, kdy se lidi požírají vzájemně mezi sebou, dnes jsou to oslabení lidé.

Vše je děláno k rychlému zisku a po mně potopa.

Prostě se jen dotěžují zbytky. Podnikatel má problém sestavit pracovní tým jež by pracoval s vlastní invencí a bez většího dohledu, úředníci si kryjí záda přebujelou byrokracii, na každý prd je zde zákon, norma, vyhláška a armáda právníků, v maloobchodě lidi rozkradou zboží v hodnotě 10 miliard Kč. Většina zakázek od obcí, úřadů, vytváří klientský systém plateb ze zakázky. Lidi vlastně žijí z vytěžování a dojení systému a nevytvářejí se zde větší hodnoty. Navíc svět nás takto vnímá a proto jsme jen montovna a sofistikovanější zakázky se našeho státu vyhýbají.

3 0
možnosti
KV

K71a68r33e33l 87V15a78l65i16š

18. 4. 2014 11:32

Dík. Přesně vystiženo. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik