Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Připomínáte-li topné oleje, stejné to bylo u slepeckého alkoholu. Kdyby existovala jedna dan, nikdy by se to nestalo!!!

2 0
možnosti
PK

Článek je takový laciný. I já jsem pro snížení daňové zátěže, ale z nějakého kvalifikanějšího pohledu - proč se tak neděje? Je to proto, že jsme ve zpátečnické EU, národ resp. jeho část je líná a má jen nataženou ruku či spíše obě? Nebo Babiš je proti?

Asi nikdy nepředstihneme Mexiko, Vanuatu, Katar či jiné země, kde bych jako průměrný človíček žít nechtěl, to je něco jiného než turista.

Což položit otázku - Skandinávie (nepočítám ropnou a plynovou velmoc Norsko) má vysoké daně ale jednoduchý daňový systém. Nakolik ovlivňuje daňové zatížení (relativně vysoké odvody na zdravotní a sociální) nízká úroveň mezd v ČR proti vyspělé Evropě.

A proboha, pane Petře, opravdu si myslíte, že nějaká 2-3% dolů nakopnou živnostníky?

1 0
možnosti
MP

Pane Kuchta, vůbec jsem nepsal o výši daní. Takové nepatrné snížení daní nepomůže. Ale Tlustého tabulka- ještě ji mám-by skutečně pomohla snížení nezaměstnanosti a co je nejdůležitější dokonce TRVALÉMU RŮSTU PLATŮ. Blog byl ale o složitosti. Pokud bych podnikal, nemám nervy na nějaké složitosti, takže bych firmu zavřel a zaměstnance propustil A to tom to je! Navíc, čím složitější, tím větší riziko chyb!

1 0
možnosti
MS

Máte pravdu, proč mít jen dvě sazby DPH, když mohou být tři a příští vláda vymyslí třeba čtvrtou a navíc zápornou, aby se to všechno "lépe" počítalo. R^

3 0
možnosti
PK

Ideál, pokud za něj nepovažuji zrušení této daně vůbec, jsou spíše 2 sazby. Svět se nevyvíjí jen podle Hayeka, ale některé základní potřeby - potraviny, léky by měly být ve snížené.

1 0
možnosti
VH

Každá snaha o snížení byrokracie je předem odsouzena k neúspěchu. Většina zákonodárců je právníky, takže zjednodušením by přišli o  dobře placenou práci.

5 0
možnosti
JM
MP

I toto podporuje zbytečnou byrokracii a zbytečně zvyšuje státní výdaje. I toto podporuje nezaměstnanost- velké překážky pro všechny podnikatele, kteří dávají práci druhým. Podporuje to chyby úředníků i živnostníků a navíc to vše zbytečně komplikuje pro všechny. I toto podporuje korupci-  kvůli nepřehlednosti.!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik