Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J70a86r24a 19R83a81n54k

8. 8. 2016 20:18

Tezko.....nejvice zavrazdenych, s domy srovnanymi se zemi, 3 miliony v taborech a 10 tisici utopenych je prave muslimu. V poslednim The Atlantik je "velka otazka", ktery historicky boj zapusobil na lidstvo nejsilneji, je tam 5 odpovedi a jedna z nich je:

"The feud between Imam Ali and the Prophet Muhammad's other companions", coz vedlo k soucasnemu rozdeleni mezi Shia a Sunni.

Koran jsem necetla, ani nechci, na to jsou zde jini odbornici, ale znam nekolik muslimu osobne, nejde to ani jinak, jsou zde temer dva milionya nejvice zamestnanych ve spitalech;-), z literatury, divadla, tv a radia znam i komiky, spisovatele a kartunisty i odpadliky a jsou jako Ty a ja....

0 1
možnosti
EP

Tak se musly vraždí navzájem, tím hůř. A zeptejte se těch vašich "osobně", co vidí na středověkém pedofilovi a masovém vrahovi nebo na mase zvířete, které se několik minut dávilo vlastními zvratky.

1 0
možnosti
FB

Přijde mi poněkud krátkozraké, když na základě dobře promyšlených proklamací propagandistů Daeše (a několika dalších fanatických kazatelů), přesvědčíme sami sebe, že není rozdíl mezi islámem a islamistickým terorismem a tedy že nás ateisty a jinověrce miliarda a půl lidí islámského vyznání nenávidí... Přijde mi to krátkozraké a nebezpečné.

4 2
možnosti
Foto

Mezi islámem a islamistickým terorismem není žádný rozdíl. Ten děláme jenom my.

3 1
možnosti
Foto

No to jste tedy objevil Ameriku :-/:-)

0 0
možnosti
OK

Člověk, který má strach (pocit úzkosti), podobně jako jiní živočichové změní způsob myšlení tak, aby nejsnáze dosáhl přežití, ani ne tak svého vlastního, jako spíše svých blízkých a svého stáda.

Ve strachu člověk rozdělí věci kolem sebe na černé a bílé (špatné a dobré) a paušalizuje (nemá čas zabývat se jednotlivostmi). V takové chvíli omylem není eliminovat i tvory, které jej neohrožují, omylem je nezničit ty, kteří jej ohrožují. A není rozdílu mezi skutečným ohrožením a potenciálním ohrožením.

Zatímco u nižších živočichů tato strategie funguje, člověk, extrémně obdařený rozumem, může díky užití tohoto rozumu nalézt daleko lidštější řešení, pokud má ovšem čas. Ve chvíli bezprostředního ohrožení se však chová spíše instinktivně podobně jako pes či opice.

Potíž je, že myšlení je činnost náročná (i energeticky) a vyžaduje schopnost překonávat úzkost vlastními silami. Evoluční dědictví nás svádí náležet ke stádu (které se vymezuje stejným černobílým schématem), kde rozhoduje vůdce, který dává formou jasných gest členům stáda jistotu a tak i pocit ohrožení způsobuje nižší míru úzkosti.

1 1
možnosti
RC

Mimochodem - docela mne fascinuje, jak je Tomio Okamura velky bojovnik proti islamu. Kdysi mi byl sympaticky jako podnikatel, ale jako politik jiz nikoliv.

Pripomina mi totiz bazanta na vojne, ktery byl sikanovan a kdyz se stal mazakem, tak to dal jeste ve vetsi mire seztrat novym bazantum.

V jednom rozhovoru se totiz vyjadroval k rasizmu - byl v Japonsku rasistisky bran jako nejaponec se vsemi dusledky i co se tyka moznosti nalezeni prace. V Cechach byl zase rasisticky oznacovan za Asiata. Ani v Japonsku, ani zde lide neresili, jaky je on jako osoba, ale dali na prvni dojem - jeho puvod. A nyni on neresi, jednotlive muslimy, ale smahem je odsoudi jako islamisty. Pritom, dovolim si tvrdit, naprosta vetsina muslimu chce zit obycejny, bezpecny zivot a nejaky terorismus je jim na hony vzdalen.

3 1
možnosti
OK

Při pohledu do historie, kde mimochodem autor již mnohokrát prokázal svou značnou omezenost, se nabízí poněkud komplikovaný pohled. Islám a křesťanství dokázaly vedle sebe někdy žít v relativním míru, stejně jako spolu válčit na život a na smrt. Rozlišit konflikty na primárně náboženské (boj křesťanství proti islámu) a ty ostatní (boj o území, vliv apod.) je obtížné. Ovšem představa, že to byl převážně islám, který útočil na mírumilovné křesťany, je dosti lichá.

Dokonce by šlo s podobnou mírou zkreslení, jaká se používá pro islám, říci, že křesťanství se jeví po křížových výpravách, kolonizaci Ameriky, později Indie či poměrně nedávno Afriky, jako mimořádně nebezpečné a agresivní náboženství.

3 4
možnosti
Foto

Pane Koláři, než se budete rádoby vyjadřovat k historických věcem, buďte tak laskav a něco si o tom přečtěte. Vyšlo dost knih k tomuto tématu. To co jste napsal, svědčí o jedno, že o těchto věcech nevíte zhola nic.

1 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik