Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

To podstatné víme i bez jakýchkoliv (zaručených či "zaručených") zpráv: Výrok vrchního soudu, resp. soudců nemůže být vysloven podle nejlepšího vědomí a svědomí. Takoví blbci zas členové senátu nejsou. Zejména druhá část (nepřípustná délka odposlechů) přímo bije do uší.

1 0
možnosti
Foto

Otázka, ale nezní, zda nějaký loutkovodič něco zařídil, ale zda odposlechy byly schváleny v souladu se zákonem. Pokud sám říkáte, že šlo o jediný důkaz Rathovy nezákonné činnosti, pak ovšem nařízení těch odposlechů plavalo na vodě.

1 0
možnosti
VH

To je tak: o oprávněnosti byli postupně přesvědčeni: vyšetřující (no dobře, může být zaujatý), státní zástupce, soudce, poslech a pokračování povolující, soud prvního stupně (přípustností odposlechů se zabývající). Ti všichni jsou práva neznalí? Fakt?

Rozsudek má dvě části

- Prohlašuje odposlechy za nedostatečně zdůvodněné

- Prohlašuje odposlechy za neúměrně dlouhé, měly být dávno ukončeny. Zde mám pochybnosti věcné: proč je třeba ukončit odposlech, pokud stále přináší nové poznatky o trestné činnosti, rozšiřuje významně okruh podezřelých a posléze umožní i věcný důkaz zadržením Ratha. Zdá se, že senátu Vrchního soudu vadil výslovně fakt, že odposlechy splnily svůj účel.

2 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik