Bohouš Sobotků chce vyhrát volby a tak rozdává ze společného na úkor dluhu!

9. 02. 2017 7:28:03
Od propadáku v krajských volbách se ČSSD snaží ústy svého předsedy a premiéra v jedné osobě oblbovat občany tím, že je začíná nekoncepčně uplácet ze společného koláče na úkor zadlužování našich dětí.

V pondělí večer debatoval premiér Bohuslav Sobotka se členy spolku Idealisté.cz, což je spolek sociálně demokratické orientace, který vznikl z mládežnické organizace ČSSD a kde mimo jiné bojovně za souhlasného potlesku řekl: „ČSSD si nemůže dovolit skončit v opozici, volby vyhrajeme, ale musíme okamžitě opustit mentalitu těch, kdo mají pocit, že je to dopředu prohrané.“ K tomu ještě následně nastínil hlavní programovou linii: „Jako sociální demokraté nesmíme sklouznout k pokušení konkurovat jim tím, že se staneme nacionalisty, naopak musíme mít přesvědčivou, propracovanou a radikální sociální politiku. Ochrana práv zaměstnanců a podpora rodin cestou zvyšování přídavků na děti nebo zvyšováním kapacity mateřských škol je naší cestou.“

Ať už se tedy jedná o zvyšování přídavků na děti, navýšení platů různým skupinám státních zaměstnanců, zvýšení důchodů, nebo navýšení minimální mzdy, všechno je to nekoncepční a nekouká se nalevo ani napravo, kde na to vzít a vždy to přichází před nějakými důležitými volbami. Přesně to je politika ČSSD – žádný program, jen nekoncepční rozdávání nebo lépe řečeno uplácení voličů.

Nikde se už ale neříká, kde na to vzít. Není zřejmě nic lepšího než nás opět malinko zadlužit tak jak to mimochodem ČSSD dělá pravidelně. Těmto sociálním inženýrům je úplně jedno, jak bude vypadat budoucnost našich dětí a řídí se heslem: „Po mě ať je třeba potopa, hlavně když se udržím u korýtka.“ Podle nejnovějších volebních preferencí to ale vypadá, že se počet těch oranžových korýtek stále zmenšuje, což ukazuje na to, že občané se zdravým selským rozumem sociálně demokratickou politiku prokoukli a zjistili, že to není to pravé ořechové pro prosperitu společnosti.

Tu nekoncepčnost vidím v tom, že když se někde rozdává, tak se na druhé straně musí šetřit a ne se stále dokola zadlužovat. Ano navýšení přídavků na děti, platů různým skupinám státních zaměstnanců, zvýšení důchodů, nebo navýšení minimální mzdy je potřeba, jelikož se pracující lidé starající se o rodinu musí podporovat, ale ne na úkor zadlužování. Je potřeba velmi osekat sociální dávky těm, kteří nikdy nepracovali, pracovat se nesnaží a jen si válí šunky za peníze pracujících, kterým se ještě smějí. Dále je potřeba odstřihnout od rozpočtu všechny neziskové organizace s politickým programem, kde si nakapsovávají lidé, kteří zde šíří nepotřebnou multikulturní ideologii.

Prosperitu společnosti může přinést pouze takový politik, který se bude občanům zodpovídat svou vymahatelnou, osobní, hmotnou a trestní odpovědností a bude moci být občany odvolán. Pokud bude nad všemi politiky viset takovýto Damoklův meč, bude populistickému rozdávání a uplácení ze společného na úkor dluhu navždy konec.

Autor: Radek Rozvoral | čtvrtek 9.2.2017 7:28 | karma článku: 38.31 | přečteno: 1194x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 13.27 | Přečteno: 136 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 13.88 | Přečteno: 349 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 373 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 361 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2502

Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...