Radek Rozvoral

Je islám náboženství nebo se za náboženství pouze schovává?

23. 02. 2017 7:22:43
Z islámu srší hlavně nenávist ke všemu neislámskému, netolerance, velké násilí a opovrhování ženami. Právo šaría a džihád jsou toho obrovským důkazem.

Někdo může namítnout, že Korán (recitace) nenabízí jen násilí, ale je třeba si uvědomit, že tento text tvoří pouze 14% islámské doktríny a navíc ho není snadné pochopit. Klíčovou roli pro pochopení islámu hraje středověký prorok Mohamed, o kterém se můžeme dočíst v jeho životopisu (síra – 26% islámské doktríny) a jeho tradicích, činech a skutcích (hadísy – 60% islámské doktríny). Souhrnně je to označováno pojmem sunna (cesta). Tyto tři texty – Korán, síra a hadísy (trilogie) definují islám a je třeba je brát jako jeden celek.

Další důležitou věcí pro pochopení islámské ideologie je pojem káfir (nemuslim, nevěřící, jinověrec), o kterém pojednává více než polovina textu trilogie. Jde o výraz velmi negativní, jelikož Alláh nenávidí káfiry a Mohamed proti nim bojoval, aby se podřídili islámu. Následuje šaría, což je uzákonění znalostí z trilogie. Šaría je muslimy považována za Alláhův zákon, a proto je nadřazena zákonům vytvořených člověkem. Podle šaríe je nutné vykonávat džihád, a že křesťané, židé, ateisté a další káfiři mají nižší postavení než muslimové. Ve všech třech textech trilogie je zmiňován další pilíř islámu, který je označován pojmem džihád, jehož doslovný překlad je boj nebo úsilí. Džihád je ozbrojené násilí, díky němuž dosáhl islám úspěchu, a proto jej označuje za nejlepší čin, který může muslim vykonat.

Důležitým aspektem islámu je postavení žen. Korán v 71% hovoří o nízkém postavení žen a ještě větší procenta o nízkém postavení žen se objevují v hadísech, tam je to celkem 89%. Jedná se například o rozdělování dědictví, výpovědní hodnotu před soudem, popis inteligence a zbožností obou pohlaví. Do této kategorie jsou řazeny i reference ke zvláštním pravidlům, jež mají ženy dodržovat a jež v porovnání s muži omezují jejich svobodu. Vyšší postavení má žena pouze jako matka, což znamená, že má jen otěhotnět a porodit.

Stále si někdo myslí, že je islám náboženství? Dle mého názoru je to nenávistná a zvrácená ideologie, která se za náboženství pouze schovává, aby dosáhla svého cíle (povinnost muslimů rozšiřovat islám do celého světa), jež jí určil středověký prorok Mohamed. Postavme proto džihád a právo šaría mimo zákon!

Zdroj statistik: CSPI International

Autor: Radek Rozvoral | karma: 37.23 | přečteno: 895 ×
Poslední články autora