Sobotkova šedá eminence Pokorný opět na scéně!

Na světlo světa se začínají dostávat informace o pravých důvodech odvolání ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka. Prsty by v tom měl mít blízký přítel premiéra Sobotky advokát Radek Pokorný.

Časopis Týden přináší informace, kterými sděluje, že Mládkovi zlomila vaz nominace osob do rad Českého telekomunikačního úřadu a Energetického regulačního úřadu. Do rad chce premiér Sobotka společně se svým přítelem Pokorným, dosadit své lidi a jejich výběr se prý Mládkovi nelíbil. Tím, že tito lidé mají pětiletý mandát a je těžké je odvolat, zajistí si ČSSD vliv na obě instituce. „Mládek se jim postavil a odmítl jmenovat nekompetentní lidi. Tak musel odejít,“ uvedl podle Týdnu zdroj ze sociální demokracie. A jeho slova prý potvrzují i další lidé z ČSSD i s okolí Hradu.

O panu Pokorném mluvila také v červnu minulého roku v rozhovoru pro MF DNES justiční expertka ČSSD, poslankyně, bývalá státní zástupkyně a bývalá ministryně spravedlnosti Marie Benešová a to v souvislosti již několikrát propírané policejní reorganizace. Tu tenkrát hlavně zarazilo, jak byla reforma, která fakticky rozbila ÚOOZ překvapivá, rychlá a bez odborné konzultace. Na otázku co se za ní skrývá, paní Benešová mimo jiné odpověděla: „Existují různé dohady, například o plánované domovní prohlídce u Radka Pokorného. Právě tuto verzi tento týden konkrétněji nastínil sám bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek pro Parlamentní listy. Já osobně si myslím, že za reformou byly kauzy, které ÚOOZ vyšetřoval a které měly být zameteny pod koberec.“ 

Co chtěli policisté u pana Pokorného doma hledat, se zatím nedozvíme. Víme jen, že tento zákulisní hráč tuzemské politiky má velice dlouhé prsty. Podílel se totiž na kontroverzních příbězích jménem Mostecká uhelná společnost, Škoda Transportation, Sokolovská uhelná, OKD, rozhodčí soudy s doložkami a spory kolem dálnice D47, v nichž jeho advokátní kancelář vystupuje proti státu a zastupuje společnost Eurovia. Vše podrobně zde. 

Duo Sobotka – Pokorný se prostě vyzná a asi bychom se hodně divili, co všechno mají tito dva pánové společně na svědomí.

Autor: Radek Rozvoral | úterý 28.2.2017 7:10 | karma článku: 38,04 | přečteno: 1547x
  • Další články autora

Radek Rozvoral

Peníze slušným ne parazitům!

12.10.2017 v 6:50 | Karma: 32,55
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik