Evropská unie rozhazuje miliony na nesmyslné blbosti!

Nikým nevolení úředníci Bruselu dali vědcům 100 milionů korun, aby našli smysl EU. Jde o projekt PLATO, jehož cílem je najít odpověď na otázku, zda je legitimita EU v krizi.

Jak píše server Blesk.cz, celkem 15 vědců bude v dalších třech letech intenzivně analyzovat, jestli má Evropská unie dostatečnou důvěru běžných lidí. Na speciální výzkumný program poslala Evropská komise celkem 3,87 milionů euro (téměř 105 milionů korun). Do výzkumu se zapojí také Sociologický ústav AV ČR, který na vyškolení experta na evropskou problematiku dostal šest milionů korun. Podobně bude zaplaceno dalších 14 elitních doktorandů, kteří budou svůj výzkum realizovat na dalších univerzitách po celé Evropě.

Cílem projektu PLATO je vytvořit novou politickou teorii, která porozumí tomu, jak může vznikat nedůvěra v politický subjekt, jakým je Evropská unie. Vědci by měli vyvinout nové analytické nástroje, které pomohou tomuto dilematu porozumět a případně najít formu politické moci, které by státy a jejich občané důvěřovali.

Co na takovéto nesmyslné a nehospodárné jednání nikým nevolených bruselských úředníků říci? Těmto lidem vůbec nezáleží na prosperitě občanů Starého kontinentu, nýbrž a jen na jejich úřednické politické moci, za kterou si ještě inkasují milionové odměny. Jsou to samozvané elity, které budou dělat do poslední chvíle všechno proto, aby tu pavučinu s názvem Evropská unie, která je prolobbovaná nadnárodními společnostmi udrželi při životě i přes to, že pomalu, ale jistě skomírá. Proto si také dovolí vyhodit sto milionů korun na nesmyslnou blbost, aby našli smysl EU.    

Nevěřím v Evropskou unii. Je to nereformovatelný levicově-centralistický projekt, který (ne)funguje na bází všemožných regulací, přerozdělování a neskutečné byrokracie vnucující všem členským státům multikulturní ideologii, která má propagovat islám a islámskou kulturu, což jsou věci neslučitelné s evropskou svobodou a demokracií. Zeptejme se občanů, zda chtějí být i nadále součástí tohoto nehospodárného molochu. Vyhlasme proto referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie!

Autor: Radek Rozvoral | čtvrtek 20.4.2017 7:17 | karma článku: 38,10 | přečteno: 1291x
  • Další články autora

Radek Rozvoral

Peníze slušným ne parazitům!

12.10.2017 v 6:50 | Karma: 32,55
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik