Radek Rozvoral

Může ještě dnes někdo věřit lidovcům?

20. 07. 2017 7:04:48
To bylo nabubřelých řečí, holedbání se a mlácení se do prsou, že si přece nebudou dávat malé cíle. No a uběhlo pár týdnů a koalice starostů s lidovci začíná mít obrovské trhliny.

Spíše než trhliny je to lidovecký podraz, kterým dali starostům najevo, že buď jejich lidé vlezou na lidovecké kandidátní listiny bez koaliční smlouvy (to aby nemuseli překonávat 10% hranici potřebnou pro vstup do sněmovny v koalici), nebo budou mít smůlu.

Všichni samozřejmě umí velice dobře počítat a tak si po několika volebních průzkumech veřejného mínění špičky lidovců spočítali, že jim jsou starostové v oficiálním spojení jen přítěží a to i přes to, že celý svůj společný projekt nazvali „Třetí síla“. Bláhově si totiž mysleli, že společně osloví takové množství voličů, které je katapultuje na třetí místo pomyslného žebříčku mezi politickými stranami. No a jak je vidět, voliči to vidí úplně jinak.

Počínání lidovců by se tak dalo okomentovat také tím, že se z původně atraktivní milenky Starostové a nezávislí stali pro lidovce nechtěnou manželkou, se kterou je potřeba se z rozumu papírově rozejít.

Proč papírově? Je to proto, že pokud budou starostové chtít a oni budou, jelikož jim nic jiného nezbyde (sami se do sněmovny nemají šanci dostat, jelikož 5% nedokáží ani náhodou), tak se pro ně kromě názvu kandidující strany nic nezmění. Budou zřejmě i na stejných místech kandidátek, jako by byli za koalice. Chvíli to budou cítit jako podraz, ale pak po nabídce lidovců skočí „jako slepice po flusu“.

Celá tato hurá akce s „krásným“ videem, jak spolu dva kluci vyrůstají od mládí a spoustou společných volebních billboardů s novým logem by se také dala vyhodnotit, jako pouhopouhý podraz na všechny voliče, ze kterých si obě uskupení dělají srandu a to za jejich peníze. Hezky se lidem preferovali jako koalice, no a teď jim bude společně stačit 5%. Nevím, jak se na to budou dívat právníci, ale minimálně z morálního hlediska je takováto činnost neakceptovatelná. Jenže kdo se v politice řídí morálkou – od revoluce nikdo!

Autor: Radek Rozvoral | karma: 36.73 | přečteno: 1541 ×
Poslední články autora