Radek Rozvoral

Může být Kalousek někdy premiérem, jak sám tvrdí?

24. 08. 2017 7:04:05
Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek řekl v rozhovoru pro časopis Týden, že je jen otázkou času, kdy se stane předsedou vlády.

Formuloval to tak, že když se ho redaktor zeptal: „Při našem rozhovoru pijete kávu z hrnku se svou fotografií a nápisem ‚Pohled do budoucna / Šálek ministerského předsedy‘. Předpokládáme, že je to dárek. Asi jste se u toho hodně nasmál, když jste ho rozbalil ne?“ pan Kalousek odpověděl: „Ne. Pokládám to jen za otázku času.“

Suverénní a jasná odpověď, jen co je pravda. Tou otázkou času ale zůstává, zda může být premiérem předseda politické strany, která ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky nepřesáhne požadovaných 5% hlasů voličů. Já si myslím, že nemůže a to i přes to, že by si to předseda TOP 09 tak moc přál.

Pětiprocentní hranici pro vstup do Parlamentu nemůže totiž překonat strana, jejíž předseda řekl v rozhovoru pro Měšec.cz, že už ten kdo navrhuje referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie, se dopouští vlastizrady. Tyto jeho skandální výroky připomínají slovník soudců nacistických německých soudů v době okupace, odsuzujících české vlastence k smrti za zradu Říše.

Pan Kalousek obhajuje zastupitelskou demokracii, kterou nás dovedl do stádia nádenické práce našich občanů hlavně pro německé montovny za čtvrtinové platy se srovnáním s Německem. Obhajuje zastupitelskou demokracii, ve které vládne stranická oligarchie, kde nejsou politici odpovědní voličům, nýbrž partajním aparátům, které rozhodují o tom, jaký politik kdy bude zvolen.

Takže až někdy, třeba v druhém životě bude pan Kalousek prosazovat přímou demokracii, referendum, vymahatelnou odpovědnost všech politiků a jejich odvolatelnost, pak přijde ta doba, kdy by se mohl stát premiérem, jak o tom on sám rád sní pohledem do budoucna skrz svůj hrnek na kávu.

Autor: Radek Rozvoral | karma: 41.14 | přečteno: 3022 ×
Poslední články autora