Radek Rozvoral

Budou všichni proti kvótám i po volbách?

19. 09. 2017 7:50:24
V současné době se všechny politické strany v České republice bijí přes prsa, jak že jsou proti kvótám na přijímání imigrantů, které nám diktuje pod pohrůžkou sankcí Evropská unie.

Všechny politické strany v České republice se měsíc před volbami proměnily v zaryté vlastence a hrdě vytrubují do světa, jak bojují proti kvótám a jak jsou nefunkční. Všechno se to děje i přes to, že jejich někteří europoslanci hlasují v Europarlamentu v ucelených usneseních pro kvóty a vymlouvají se na to, že v těch usneseních je i spousty pozitivních záležitostí, které v tom celku převládají.

Jsou to jen chabé výmluvy, na které jim nesmíme skočit a je potřeba se nad tím pořádně zamyslet. Proč to asi dělají, když jejich straničtí kolegové ve všech domácích médiích mluví opačným jazykem, jež kvóty odsuzuje? Odpověď je velice jednoduchá. Blíží se důležité volby a vzhledem k tomu, že je drtivá většina občanů České republiky proti umisťování imigrantů do naší země, nezbývá nic jiného, než být s voličem zadobře a kvóty minimálně do voleb kritizovat.

Po volbách bude dobré sledovat, jak bude většina partají hlavního proudu pomaličku otáčet, jelikož sankce od Evropské unie zcela jistě přijdou a hlavně na dotacích budou brutální, což začíná naznačovat i paní Angela, která nedávno v rozhovoru pro deník PNP mimo jiné řekla: „Nadále to odmítá jen několik zemí. Potřebujeme solidaritu v Evropské unii. Kdo jí odmítá, musí počítat s tím, že to nezůstane bez následků i z pohledu vyjednávání o budoucích finančních pomocích.“

Z toho vyplývá, že hlavně hnutí ANO, jehož Agrofert získává na dotacích několik miliard ročně, s kritizováním kvót po volbách velmi rychle přestane, čímž své kormidlo (názor na kvóty) otočí o sto osmdesát stupňů. Nedejme se proto ošálit předvolebními sliby mainstreamových stran, které již několikrát před volbami naslibovaly velice důležité věci, které pak z nějakých „záhadných“ důvodů nesplnily.

Jediným lékem a bičem na neplnění politických slibů a poctivou práci politiků je uzákonění vymahatelné odpovědnosti politiků a jejich odvolatelnost přímo občany.

Autor: Radek Rozvoral | karma: 32.92 | přečteno: 745 ×
Poslední články autora