Radek Rozvoral

Teolog Tomáš Halík opět perlil, tentokrát u Moravce!

19. 02. 2018 7:05:50
Pseudoelitář Tomáš Halík ve včerejších Otázkách Václava Moravce řekl opět několik slov, která pohrdají všemi občany České republiky.

„Přímá demokracie způsobí likvidaci právního státu a demokracie,“ řekl mimo jiné v diskuzi a po nějaké době ještě dodal: „Liberální demokracie je v krizi, ale bylo by tragické jí nahradit demokracií přímou.“

Pan Halík je jedním z těch, kteří permanentně svými slovy o stavu společnosti, silně pohrdají občany a tím pádem i ústavou jako takovou. Ústava totiž jasně říká: „Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní. Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo.“ Tolik citace z ústavy.

Je vidět, že někteří lidé, jako je pan Halík a jemu podobní, kteří si o sobě myslí, že jsou něco víc než ostatní, nemají vůbec žádné ponětí o tom, co je hlavním znakem demokracie a stále navozují v lidech pocit, že jejich názor je ten až vůbec poslední, který nesmí o důležitých věcech rozhodovat. Mohou si zvolit již předem najmenované politiky a to je tak vše. Větší pravomoci dostat nemohou, jelikož na jejich názor nejsou tito pseudoelitáři zvědaví.

Přímá demokracie je nejdemokratičtější a tím pádem nejspravedlivější politický systém na světě, který perfektně funguje třeba ve Švýcarsku, kde má několikaletou tradici a na který jsou Švýcaři právem hrdi. Pro hnutí SPD je přímá demokracie základním bodem svého politického působení a udělá maximum proto, aby se přímá demokracie stala důležitou součástí politického systému České republiky.

Autor: Radek Rozvoral | karma: 42.30 | přečteno: 3775 ×
Poslední články autora