Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Dobrý den, pane Rozvorale, máte zajímavé jméno v souvislosti s tématem, o kterém píšete. Ale to sem nepatří, promiňte. V zásadě s vámi v případě Tomáše Halíka souhlasím, protože mě také dost se... na na něj nemůžu koukat. Ale zase bych to s tou adorací přímé demokracie nepřeháněl. On také existuje diktát zmanipulované většiny, nebo rovnou teror většiny. Samozřejmě to ale není případ referenda ve Velké Británii. Rozhodování elit může vést ke katastrofě, ale i rozhodování většiny. Politika je oblast, v níž je málokdo generálem, leda tak po bitvě.

2 2
možnosti
JB

Zajímavé - když Vás bude bolet břicho, tak nejspíš navštívíte odborného lékaře s praxí.

Když budete stavět dům, tak si nejspíš necháte udělat plány od architekta.

Když se budete soudit o majetek, tak si najmete dobrého advokáta.

Ale když se jedná o takovou pitomost, jako je rozhodování o budoucnosti celého národa, tak se zeptáte lidí, jejichž jedinou kvalifikací je to, že se kdysi narodili a dosáhli určitého věku?

Přímá demokracie je omyl! Práci mají dělat odborníci. A většina národa se k politice vyjadřuje nikoli pragmaticky, ale pocitově. Nechá se koupit za příslovečnou koblihu!

12 6
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik