Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Karel S. má ovšem naprostou pravdu. Nejlépe je to vidět na komentáři k aktuálnímu problému - terorismu. Každý teroristický "trend"(Rudé brigády, IRA, ETA atd.) musel v podstatě "vyhnít". Proti terorismu neexistuje lék, pouze podpůrná a preventivní léčba. Že tuto skutečnost nechápete je váš problém. Jinak blog je nejenom nenávistný ale také hloupý.

14 12
možnosti
KB

K95a56r26e85l 44B82o88k

21. 7. 2016 9:33

Něco tak primitivního a hloupého jsem jež delší dobu nečetl. Trochu nastudovat historii a zjistíte, že pan kníže má pravdu.

13 7
možnosti
Foto

... samozvaná elita? nadřazená moudra? A ten váš poslední odstavec je co? Jsem taky český občan ... myslíte si, že máme snad menší práva než vy, že si osobujete právo nám diktovat koho máme či nemáme volit?:-/

17 7
možnosti
JB

J44a39n 19B11u90r46i18a17n

21. 7. 2016 8:53

Chybí Vám nadhled staršího člověka. Karel má pravdu - po tom středověkém Karlovi IV. nastal opravdu hrozný pád, za který si mohou jen tehdejší obyvatelé této země.

A v současné době opět žijeme v době rozkvětu - za něj vděčíme tomu, že se ČR otevřela Evropě.

Ale spoustě Čechů se to nelíbí - jak si myslíte, že si polepšíme Czexitem? Buď zůstaneme dále Evropě otevření - a to znamená, že dopadneme jako Norsko - v podstatě jen budeme přejímat evropskou legislativu a podmínky. Nebo se uzavřeme, ale pak už tu evropské firmy investovat nebudou.

14 5
možnosti
JS

Jenže ten pád po "středověkém Karlovi IV." nenastal jen tak z ničeho nic. Z církve se stala nezvladatelná mocenská struktura, která ovládala panovníky, vojska a celé země. Z obyvatelstva se stali nevolníci, fakticky otroci, s minimálními možnostmi rozhodovat o svém životě. Církev se dokonce dostala do takového stavu, že zakazovala laikům číst Bibli, čímž postavila křesťanské poselství úplně na hlavu. Lidé, kteří se rozhodli odpoutat se od pokřivené nauky tehdejší církve a opět hlásat autentické křesťanství podle Bible, byli loveni jako zvěř – právě tohle bylo morální prostředí, z něhož povstala husitská revoluce.

A co se týče třeba třicetileté války – můžeme sice říci, že začala bitvou na Bílé hoře, jenže ve skutečnosti začala tím, že fanatický katolík Ferdinand II. začal systematicky rušit náboženské smíry a smlouvy v celé Evropě. Tím proti sobě popudil protestanty, především Švédy, jejichž vojenskou sílu tragicky neodhadl. Dokonce prováděl politické kroky takového rázu, jako kdyby se teď někdo rozhodl poměry v Evropě vrátit před rok 1914. Teprve Josef II. měl odvahu zrušit nevolnictví a zásadně omezit vliv katolické církve, čímž si vysloužil nespočet jejích kleteb.

S Norskem se vůbec nemůžeme srovnávat – Norsko má narozdíl od nás jednu důležitou komoditu – ropu, a navíc – díky reliéfu krajiny – může téměř neomezeně budovat hydroelektrárny. Před "ropou", tedy před průmyslovou revolucí, bylo Norsko zaostalou chudou zemí. Proč myslíte, že Norsko není v EU?

Možná, že Česká republika "se nachází v době rozkvětu", problém je v tom, že z toho rozkvětu máme jen drobky. Z peněz, které plynou od nás do zahraničí různým investorům, dostáváme zpět na dotacích pouhou desetinu. Naše hospodářství už není v našich rukou, což by nevadilo, pokud bychom z jeho výkonu měli alespoň odpovídající hladinu mezd. Od Evropy už se odpojit nemůžeme, formálně možná ano, fakticky vůbec. Obávám se, že nám už navždy zůstane pozice ekonomické kolonie Evropy.

9 2
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik