Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAN

... Ještě bych přidal odsouzeného p. Srbu, extajemníka na min. ZV, který si měl vyjednat vraždu novinářky, ten už nikdy neměl vězení opustit ! A "reorganizace" policie s tlakem na stát. zastupitele je také slušná hlína Rv. Díky, mějte se .

0 0
možnosti
VH

Dvě, poznámky, zdánlivě formální:

1.OKD bylo privatizováno v roce 1991. Grossova vláda prodávala (2004!) pouze akcie. Akcie, které tvořily menšinový podíl. Akcie celé OKD, včetně všech jejích aktiv. Podíl byl prodán evidentně pod cenou (zřejmě za méně než polovinu reálné ceny). Odpovědnost bych viděl v tomto pořadí: Urban, Sobotka, Gross.

2. Nechápu zdůraznění, že podíl v OKD byl prodán včetně bytů. Jinak podíl na společnosti (ať akciové či s.r.o.) prodán být nemůže. Neprodávají se totiž jednotlivé položky, ale pouze práva akcionáře (společníka). Společnost jako taková se nemění.

Obdobně za společnost může jednat jen představenstvo, nebo pověřený člen. Určitě nic za společnost (tedy ani prodej bytů nájemníkům) nemůže reálně slibovat kupující - v době koupě nemá žádný právní vztah ke společnosti.

1 0
možnosti
Foto

Ale no tak, jistě bylo možné do smlouvy včlenit klauzuli, že kupující akcií zajistí převod bytů na nájemníky. Pak by bylo možné vysvětlit i tu cenu. Nicméně faktem je, že byla vyšší než cena akcií na burze.

0 0
možnosti
MD

Jiste, A. Babis 'na grilu' je pro CSSD darem od samotneho (panaboha). To same pro soucasnou koalici kucharu stojicich okolo grilu.

4 0
možnosti
Foto

podmínkou korupce není příslušnost k té, či oné straně, ale pouze příležitost být u toho.

4 0
možnosti
AR

A tu největší příležitost být u toho, tedy hned po převratu u privatizace, měli výlučně komunisti. I když jich hodně pak měnilo stranické dresy, ten chtivý materialismus v nich zůstal. Tehdejší nestraníci se mohli pustit jen do živnostničení, protože neměli zkušenosti s řízením provozů, družstev atd.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS