Diskuse

Sudetoněmecký řitní alpinismus Bělobrádka a KDU-ČSL!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Předpokládám, že autor jako správný vlastenec neobchoduje s německými společnosti ani s firmami jimi vlastněným a rovněž ignoruje německé zboží.

1 0
možnosti
Foto

Tak to by se musel vystěhovat z Česka, aby přežil. Jak to řekl Herman? Že jsme jednou ze spolkových zemí Německa?

0 0
možnosti

Území Sudet dodnes platí za odsun. Přesto jsem si vědom toho, že to nešlo jinak. Nebylo to rozhodnutí našeho státu. Žiji v Sudetech a je mi líto bývalých německých obyvatel, ale selhání loajality většiny Němců vúči ČSR, ač pochopitelné, bylo zcela průkazné. Použitý princip kolektivní viny je sice nedemokratický, ale ve světle novodobých událostí například na Balkáně se ukazuje jako jediný účinný způsob, jak zamezit budoucím konfliktům. Národnostní princip je používán jako mocenský nástroj a s demokracií nesouvisí. Spolek bývalých německých obyvatel by měl být spolek zájmový a apolitický, Není. A proto tam nemají naši státní zastupitelé co dělat. Až nebude Hermann ministr a Bělobrádek místopředseda vlády, ať si tam jezdí. Nyní je to selhání Sobotky, který by to i za cenu pádu vlády trpět neměl. Jsem otřesen, jak jsou zde v diskuzi relativizovány principy, na kterých dosud stojí česká státnost.

2 4
možnosti
Foto

Lidé ze Sudetoněmeckého landsmanšaftu jezdí do Severních Čech vzájemně se navštěvují se zdejšími lidmi, kteří jim umožnují prohlédnout si chalupu, dům ve které bydlel jejich dědeček, pomáhají v bývallých Sudetech opravovat sakrální památky. Zde probíhá usmíření bez příkazu politiků. Ze své zkušenosti mohu říci, že nemají žádné majetkové nároky. Já je považují za spoluobčany. Ví, že to co se stalo je histrorí a nenám cenu se vracet do histrorie. V Německu mají majetek, jsou dobře situování a nemají zájem restituovat zničený a znehodnocený majetek.RvRv

10 0
možnosti

J18a24k28u18b 83Š42o97l38c

8. 6. 2017 10:12

Proto jsou zbytečné jízdy Hermana a Bělobrádka, které jen rozdmýchávají mrtvé spory. Spoluobčané to jsou, pokud bereme EU, pokud ČR tak myslím, že ne.

2 9
možnosti
Foto

a s tímhle chcete jít do voleb????

Tuhle munici přestalo používat i KSČM.

12 0
možnosti
Foto

Chudáčku, jakpak se vám to přihodilo ?;-(

8 0
možnosti
TG

U Vás žádné otazníky..., tady je to jasný....;-)

2 6
možnosti
PM

Větší revanšistický blábol už jsem dlouho nečetl;-D

11 2
možnosti
JB

Kolik členů toho landsmanšaftu má devadesát a víc let? - Aby mohlo alespoň teoreticky aktivně kolaborovat s nacisty, tzn. že jim v r. 1945 bylo 18?

9 0
možnosti
Foto

Určitě mnohem méně než těch, kteří ještě dnes kolaborují s Rusy. :-)

5 1
možnosti

J60a28k69u91b 90Š74o51l81c

8. 6. 2017 8:25

Kdo toto téma neustále oživuje jsou lidé jako Herman, Bělobrádek. Myslím, že už proběhlo tisíc omluv ze všech stran a ze všechny a není třeba se v tom nadále rýpat. Účast státního představitele na podobné akci vždy uhaslý ohýnek znovu rozdmýchá. Česko-německé vztahy jsou víceméně bezproblémové, je zbytečné znovu otvírat staré rány. Nechápu, o co Hermanovi a Bělobrádkovi jde.

6 11
možnosti

O co jde Hermanovi a Bělobrádkovi?

O pěstování dobrých sousedských vztahů! Vy ostatní chcete žít v neustálém riziku války?

?!!

9 2
možnosti

Češi válečné hrůzy a související excesy

nepřipomínají za účelem požadavků na odškodnění.

Cíle Sudetských Němců jsou jiné, stačí si je najít a přečíst.

Nechtějí již vrátit majetek, ale zrušit dekrety presidenta Edvarda Beneše a požadovat odškodněni.

4 5
možnosti

Odškodnění dostali od německého státu.

4 0
možnosti