Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Jste populistickou stranou a získáváte na svou stranu lidé, kteří vnímají, že levicoví politici neměří všem stejným metrem, ale protože se budou bát, že jim berete levicové voliče budou vás nazývat pravicovou extrémistickou stranou, ale ve skutečnosti by se měli bát, že jste pouze další levicovou stranou. Tedy pokud vás nálepkují tak by se měli bát vašeho levicového extrémismu.

Život člověka ve společnosti vyžaduje takové uspořádání, které mu umožňuje uplatňovat závěry svého rozumu, řídit se racionální morálkou. Stát je kolektivním nástrojem jednotlivců k sebeobrannému a objektivnímu použití síly proti iniciaci násilí. Funkcí státu není zabránit člověku, aby se choval iracionálně, nýbrž zastavit (resp. trestat) jen takový typ iracionálního chování, které znemožňuje ostatním chovat se racionálně a sledovat svůj život. Jediným typem iracionálního chování, které znemožňuje ostatním prakticky uplatnit závěry svého rozumu (tj. racionálně se chovat), je iniciace fyzické síly vůči člověku.

Politickým systémem, který principiálně chrání člověka proti iniciaci násilí, je kapitalismus. Kapitalismus je politický systém, kde jedinou funkcí státu je prosazení a ochrana individuálních práv člověka. Pouze politický systém chránící svobodu a majetek člověka umožňuje, aby člověk mohl žít jako člověk. Funkce státu tedy tkví v zajištění vnitřní a vnější bezpečnosti, justice a zahraniční politiky. Právo na život, majetek a svobodu je neslučitelné s jakýmkoli odstínem "sociálního státu" či "smíšené," státem regulované ekonomiky. Kapitalismus není jen praktickým nástrojem k dosažení blahobytu člověka. Je jediným morálním společenským uspořádáním. Kapitalismus není dobrem jen pro zdravé, sebevědomé, racionální či bohaté lidi. Je dobrem pro každého člověka, protože je odvozen z podstaty člověka jako volní bytosti se schopností rozumu. Každému otevírá možnost pro realizaci svého potenciálu, umožňuje člověku žít jako člověk.

Toto ovšem není váš program, přestože by byl nejlepším postojem p

1 0
možnosti
MC

pro Český národ. Bohužel na to nejsou občané připraveni nejen u nás. Proto levice hýbe celým světem a extrémismus raší kam jen oko dohlédne. Tedy mluvme a bojme se levicových extrémistů. To je terorismus a obětování svobody nás všech.

0 0
možnosti
Foto

Bylo by to pěkné, kdyby neexistoval jistý rozdíl mezi tímto ideálním modelem kapitalismu a reálným kapitalismem.

Přechod k němu zabraňuje ten fakt, že jednotlivci se rozhodují a jednají na základě a z podnětu emocí, nikoliv rozumu. Rozum je toliko nástrojem emocí.

0 0
možnosti
MC

Máte pravdu. V listopadu 89 jsme k tomu utíkali, ale nyní vidíme jak "demokratická" levice sílí v eurozóně i v Americe. Není divu, že populismus a oligarchie všude vzkvétá, když vysoké školy jsou zahlceny levicovými intelektiály. Levice přináší jen války, protože nectí úspěch a nemá prakticky co ztratit. To až si uvědomí falešně navonění altruisté všech levicových stran a liberálů bude jasno i ve státě. Tečka.

3 0
možnosti