Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejspravedlivější politický systém na světě, který perfektně funguje třeba ve Švýcarsku, kde má několikaletou tradici 8-o

Asi si děláte srandu - srovnáváte nesrovnatelné podmínky !!

Švýcaři zaručeně nezažili více než 40ti leté vymývání mozků a vedoucí úlohy strany. Nevím, jestli si to uvědomujete, ale většina starších spoluobčanů je tím postižena. Taky jim nikdo neuradl majetek a ještě je přesvědčoval (a některé i přesvědčil), že to tak má být (průmysl, obchod, zemědělství, církev) :-P;-€

V dnešní době se u nás dá krásně manipulovat s veřejným míněním (např. volby). Stačí k tomu vlastnit TV stanice, noviny i část www. Dennodenní masáží blbostma u netrénovaných lidí dosáhnete požadovaného výsledku ...

Souhlasím s Vámi, že politici toho rozkradli a zašantročili dost. Přesto se najde dost dalších, co by si taky uzobli ;-D;-D;-D (je to už od založení první republiky viz. Hašek - Dějiny strany mírného pokroku v mezích zákona)

Stačí vymyslet hesla o přímé demokracii a můžeme zbytek národního majetku proreferendovat !!

0 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že pseudoelity lze hledat spíše v řadách komunálních "politiků", kteří si nevidí na špičku nosu. (Asi to není pravidlo, ale často to tak vypadá.)

S chutí bych okomentoval (a třeba i rozporoval) nějaký váš názor, ale žádný jste nevyjádřil, pouze jste něco na někoho nakydal a pak to "rozvoral".

Je mi to líto, ale váš rozhled nepřekračuje katastr obce Všechlapy, myslím si proto, že byste se ani vy neměl zbytečně snažit tento rámec překonávat.

8 0
možnosti

J64a49n 83K33o93z52á54k

19. 2. 2018 23:43

Vašich názorů jsem si už pár přečetl, ale nemáte si co vyčítat.

2 0
možnosti

Když už je řeč o posledních OVM, velmi mne potěšil předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský tím, jak rázně utřel blekotajícího ministra spravedlnosti v demisi Pelikána, který se snažil "obkecat" skandální výrok Babiše, že v našem státě si lze objednat trestní stíhání Je neskutečné, že ani úctyhodnost předsedy ÚS nezabránila frackovitému ministru v demisi lhát v jeho přítomnosti, jako když tiskne. Inkriminovaná pasáž je na záznamu zhruba od 12:30 do 16 min.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/218411030500218

9 0
možnosti
Foto

souhlasím, pan Pelikán je typickým představitelem vyznavačů pana Babiše, který musí obhajovat kdejakou ptákovinu, co guru řekne.

5 1
možnosti

První referendum, by mohlo být o zákazu vystupování moudrých lidí na veřejnosti.

Jak z diskuze vyplývá, molo by mít úspěch.

6 0
možnosti

Ano, skoro jdeme v komunistických šlépějích! :-)

0 0
možnosti

Sledování tendenčních pořadů pana Moravce považuji za ztrátu času.

8 5
možnosti

Tak se na to nekoukej. Nebudeš sám!

To jsou pořady, které nejvíce prozradí na naše politiky! Dík, Václave! :-)

2 0
možnosti

Halík je na rozdíl od Vás u nás i ve světě známou a uznávanou osobou. Ta vaše přímá demokracie neznamená nic jiného než neklid, chaos a rozvrat. Nazveme věci pravými jmény. Jsme lidé různé inteligence a vzdělání a nejsme schopni každý mít dostatek informací a fundovaně rozhodovat o všech problémech, jako třeba o léčbě v Protonovém centru nebo o důsledcích vystoupení z EU. Většinou je to tak, že čím méně tomu někdo rozumí, tím jednodušší a radikální řešení nabízí a tím hlasitěji je prosazuje.

8 6
možnosti

Proto jsou okamurovci tak nebezpeční naší svobodě a demokracii! :-)

5 2
možnosti
Foto

Preferuji demokracii zastupitelskou, ta se nám celkem osvědčila, referenda o místních záležitostech. Dejme si ale ruku na srdce, kolik občanů se k oblastním referendům vůbec dostaví. Jedná se o zlomkový počet. Ale i účast na obecných referendech na slovensku ohledně zrušení poplatků TV anebo manželství osob stejného pohlaví je kolem 20 anebo méně procent. To jen dokazuje znamená, že referenda u nás a na Slovensku nikoho až za tak moc nezajímají.

3 1
možnosti
Foto

Ale je to báječné téma - tak nějak občanům říci: " na vás to je, vy rozhodnete, jestli budeme chránit pachníka hnědého, nebo postavíme přes ten palouk cyklostezku". A občan, dychtivý demokracie, bude přemýšlet, hledat, tříbit a poté radostně zvolí.

1 0
možnosti

Pro mě je sice Halík živý důkaz ariánské hereze a Mefistofeles dohromady, nicméně někdy se s ním shodnu. A to je otázka příme demokracie. Dokáži si přímou demokracii představit ńapříklad na vesnicích,případně v městech, kde lidé znají poměry a dokáží na ně reagovat mnohdy racionálněji než zvolení politici. Na úrovni krajů anebo státu již moje představivost pokulhává. Nedokáži si představit referendum například o našem působení v NATO, OSN apod.Dokáži si představit i referendum o členství v EU, ale popravdě, i když jsem Euroskeptik, tak si nedokáži dost dobře představit jak by naše země dál fungovala. Nejsme Británie, která to hospodářsky zvládne, protože se může orientovat na své bývalé kolonie. Má nadstandardní vztahy s USA,ale my? Protože první co by země EU udělaly by bylo to, že by nám znepříjemnily život. Většina našeho průmyslu je v rukou firem právě ze zemí Evropské unie a tam také směřuje většina našeho obchodu. Můžeme se utěšovat, že je zde velký trh v Rusku anebo Číně. Jenže to je chiméra. Co tam budeme vyvážet, když nebudeme vyrábět? Žádná německá, francouzská, španělská a další, firma, si nedovolí jít proti vládám svých mateřských zemí a popravdě, jaký je dnes problém přesunout výrobní závody Škody například na Slovensko? To je jedna věc. Místo orientace na vystoupení z EU bychom se spíše měli spojit s politiky,kteří chtějí zeštíhlení a reformu Evropské unie, okleštění pravomocí EU v politických otázkách a zesílení ekonomických vazeb. Udělat u EU to co původně byla, ekonomický prostor volného obchodu, spolupráce na vědecké úrovni, společná bezpečnost a ne současná přebujelá byrokracie a snahy o superstát.

8 2
možnosti

Nemohu souhlasit s Halíkem,že lidé na venkově a méně vzdělaní volí pravici, tedy v jeho pojmu radikální pravici a populisty. U něj už to hraničí s povyšováním se, čemuž se u člověka, který se nikdy nemusel starat o farnost, nikdy nepoznal život takový jaký, nedivím. Pan Halík se mýlí.Vzdělání při rozhodování nehraje roli. Tou jsou životní zkušenosti. Dobře to vysvětlil jeden pedagog,který řekl,že nižší vzdělání u starších lidí je důsledkem toho, že dříve vysokoškolské studium nebylo tak dostupné jako dnes. Mám mezi lidmi hodně přátel a tak vím, že například mnozí vysokoškoláci a lékaři z nemocnice ve ValMezu volili Zemana, stejně jako vím, že někteří zednici z naší firmy volili Drahoše. Statistiky jsou strašně ošidné,protože kde je zaručeno, že dotazovaní mluví pravdu? Už několikrát se ukázalo, že výzkumy a statistiky jsou naprosto mimo,když došlo na lámání chleba. Já jsem osobně nevolil ani Zemana ani Drahoše. Volil jsem Hynka.Nepostoupil a tím to pro mě skončilo.Nechtěl jsem se rozhodovat mezi špatným a horším.

Co se týče nadpisu Halík teolog. Inu teologem je. Nicméně otázka je jakým. Jeho teologie, kde Bůh je pouze Halíkovým statistou není můj šálek čaje. Na to jde říci jen, raději Pekaře než Masaryka, raději Piťhu než Halíka.

3 2
možnosti

Pořad pana Moravce se již dávno přežil, vypovídá o tom výběr hostů a témata o kterých tito pánové hovoří.

Já v tom vidí nebezpečí, které spočívá v naprostém znechucení lidí politikou a to může skončit jen další revolucí.

5 1
možnosti
Foto

Velmi "demokratická" je již sama skutečnost, že na pořad České televize Otázky Václava Moravce (a samozřejmě i jeho honorář) přispívají povinně téměř všichni občané ČR koncesionářskými poplatky, a to i v případě, že se na tento pořad vůbec nedívají. A nějak podobně (opět povinně) přispívají pracující občané ČR ateisté ze svých daní na finanční plnění církevních restitucí...!! ;-(

2 1
možnosti

J50a98n 97B40u97r53d83a

19. 2. 2018 10:05

Jo, jo, Halík nezná ústavu a nechápe demokracii. A vedle sedící Kysela také ne ;-D Jen ve straně přímého analfabetismu mají jasno. Ale co čekat od cirkusu, který do Výboru pro evropské záležitosti pošle člověka, který nerozezná Radu Evropy od EU ;-D ;-D;-D

9 1
možnosti

Jo, jo! Teolog nerozumí teologii, ústavní právník nerozumí Ústavě a politik vedoucího hnutí nerozumí politice, že? Hlavně, že Jan Burda je kabrňák! :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS