Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Halík a další diskutjící celkem jasně a srozumitelně vysvětli co je na modelu přímé demokracie problematické.

Chápu, že názor na přímou demokracii může být různý. Chápu, že ten model pro mnohé může být lákavý-mít možnost rozhodovat o čemkoliv. I když osobně si myslím, že rozhodovat v referenech zodpovědně by při četnosti referend (např. jako v tom Švýcarsku) by znamenalo nevěnovat se ničemu jinému než hopdnotit dopady jednotlivých hlasování.

Příklad bylo by referendum o nové dálnici. Aby se člověk rozhodl kvalifikovaně musel by nastudovat. Člověk by musel nastudovat jestli vede přes správný geologický dopad, jestli bude mít návaznost na další cesty, zda neřekročí nějaké limity hlučnosti u cest, zda to bude ekonomický přínos, zda cena za kterou má být postavena je adekvátní,....Každý zodpovědný hlasujícií by musel posoudit dopad na rozpočet,...a rozhodován tak ve skutečnosti stejně záleží spíš na emocích, kteří představitelé různých variant vzbudí.

Nicméně možná zbytečně maluji "čerta na zeď" a je to rozhodování v referendu jednoduché a kvalifikované a jen já jsem takový "trouba", že nejsem ekonom,geolog, stavebník, ochránce přírody, právník,...v jedné osobě.:-)

2 1
možnosti
Foto

Pane Polický, myslím, že jste vystihl podstatu. Problémem je, že pan Okamura ani neví, že máme 15 let Den holocaustu a srdnatě bude hájit před kamerami jeho zavádění. Pan Okamura neví, ale rád řeční a spoří.

Právě tito tři mužové, o kterých byla řeč, celkem jasně řekli, v čem je nebezpečí společnosti, kde nastoupil po nacismu a komunismu populismus. A kalkulují s tím, že občané si nikdy a nikde nezjistí fakta a budou volit jen dle emocí, které na ně bude populista Okamura dštít z obrazovky. Až přejde muslimská hrozbam, bude třeba ihned vymyslet novou - nový asteroid? přemnožení divočáků?

A bude se hlasovat a hlasovat.

Zajímavé je, že pan Rychetský a pan Hoschl byli vůči panu Okamurovi daleko ostřejší, než pan Halík.

A přesto je pro blogera Rozvorala terčem on.

Proč asi?

9 0
možnosti
Foto

vypadá jak Lucifer, chodí jako Lucifer, kváká jako Lucifer, tak to asi bude pan Halík

3 4
možnosti

Vypadá jako chytrák, chodí jako chytrák, kváká jako chytrák, tak to bude Macek, že? :-)

3 0
možnosti
PK

Není pravdou,že se u pana Moravce sešli tři muži a udělali brilantní analýzu společnosti, jak zde někdo z diskutujících napsal, je to tak,že jejich vyprávění pouze sdílelo jeho názor.

Takže třeba pan Halík je relativně zdatný rétor, jenž nikdy nic relevantního neřekne, klouže po povrchu a vytváří zdání, že ví cosi, co ostatní nemohou postřehnout. V osobním kontaktu však překypuje materiálním konformismem a vulgárností. Jeho neustálé narážky na vliv zednářů mají zjevně působit dojmem, že je součástí mocných, kteří hýbou světem. Tento jeho komplex vytváří koktail: Čapek – pozůstalost – zednáři – jedináček – touha po výjimečnosti – narcismus – matka (o níž nechce mluvit) – touha po kariéře za každou cenu – uzavřenost – úzkost – strach z normálních lidí – nedostatek opravdových přátel – jednání za zády.

Halík se rád vydává za velkého znalce umění. Budiž řečeno, že tato část jeho budování image je mimořádně směšná. Halíkův vztah k múzám je toporný a školometský. Prezentuje to, co bylo tisíckrát řečeno, tedy tzv. prověřené hodnoty. Mne si stařecké strniště a banálně posuzuje umělecký svět od Beethovena po Čapka. Chtěl by být prostě vším.

Halík nerespektuje dogmata katolické církve (zpochybňuje např. posmrtný život Zmrtvýchvstání...). Proč tedy působí jako? její kněz? Jaké je jeho skutečné poslání?

5 5
možnosti
Foto

Píšete, " v osobním kontaktu".

Ten osobní kontakt se týká Vaší osoby a Msgre Halíka?

Děkuji za odpověď.

1 0
možnosti
Foto

A ještě přípodotek - k vaší tzv. "přímé demokracii patří i to, že pokud na facebooku kdokoli vyjádří svůj kritický názor /tedy ne takovou sprostotu, co vy dnes tady/ na SPD, a chce slušnou odpověď, tak je mu dán ban - tedy blokování.

Přímá demokracie v praxi? Děláte si z nás legraci, pane Rozvorale?

11 2
možnosti
Foto

Poslouchal jsem včera celou debatu. V ní seděli tři moudří mužové, tedy v principu to, co v celé té vaší uřvané skupině nemůžete mít ani pochopit. Ti moudří muži - pánové Kysela, Hoschl a Halík provedli brilantní analýzu společnosti, dokonce celkem jasně pojmenovali i to, co vyhrálo Miloši Zemanovi volby. Bez emocí, jasně a bez kouřové clony.

Je zajímavé, že jste se nezmínil, že hodinu předtím mluvil o vašem guru i pan Rychetský a ten pojmenoval přesně, o co panu Okamurovi jde a co je zač.

Pane Rozvorale, pište si co chcete. Až vás bude za dva roky či dříve pan Okamura likvidovat, pak si vzpomeňte, komu jste lezl do útrob.

A možná si připravte nějaký omluvný článek, kterým jste dnes urazil nejen pana Halíka, ale i dobrý vkus našeho národa.

14 3
možnosti
DV

D77a33v72i31d 50V50l59k

19. 2. 2018 7:57

On Tomáši přeběhne s Okamurou.

3 0
možnosti

Vidíme si alespoň na špičku nosu? :-)!!:-)

0 0
možnosti
SB

Autorovi karma.

Pan Halík je to, co jsou napsal v ospovědi na agresivní diskusní příspěvek pana Vlka:

Mlátič prázdné slámy a krasořečník, který si sudělal pohodlné živobytí právě z toho bezobsažného krasořečnění.

14 7
možnosti

Proč tak nehorázně dehonestujete všechny, kterým nerozumíte?!? :-)!!:-)

3 0
možnosti
DV

D51a23v53i60d 40V92l81k

19. 2. 2018 7:35

Každý národ má svou elitu a Vy do ní právem nepatříte.Halíka jsem poslouchal a je to moudrý muž, kdežto Vy jste jen drzý a uřvaný křikloun z politického suterénu.Rv

11 15
možnosti

Tak proč to čtete, když vám to myslí jinak? :-)

0 0
možnosti
RP

Hezká myšlenka, ale v ČR neproveditelná vzhledem ke zkorumpované scéně české politiky. Můžeme tak „přímou demokracií” zmanipulovat lidové masy (nejvíce důchodce), abychom neohroženě vládli jako za totality prostřednictvím populismu...

A nastane boj za lepšími zítřky a přerod k lepší společnosti tím, že zlikvidujeme všechny, kdo nám budou stát v cestě....RvRvRv

4 6
možnosti

Samozřejmě! Každý myslící člověk to vnímá, že referendum je konec svobody a konec liberální demokracie!

Vždyť český Hitler je již mezi námi! A má obdobnou konstelaci jako Hitler v Německu!!!

Navíc ODS se v dnešní patové situaci chová jako demokratičtí ministři v Únoru, že odmítají vládní odpovědnost! Takto u nás začínali komunisti! Proč naši občané tolik touží po nesvobodě a po totalitě?!? A navíc to pohrdání moudrostí a inteligencí je pro nastupující totalitu typické! :-)!!:-)

Referendum je odpíchnutí k totalitě!!! !!

3 11
možnosti

Rv

Nevím, kam chcete zbořit Česko a proč!

Nevážíte si moudrých lidí, kteří dokáží dohlédnout za horizont! Nevážíte si lidí, kterých si váží celý svět, a kterým nesaháte ani po kotníky! Proč? Závidíte jim? Nebo vám jde jen o destrukci?

Jak je možné, že odmítáte dohlédnout, jak nebezpečné je referendum pro Česko? Jak je možné, že chcete vystoupit z Evropské unii nebo z NATO? Vy skutečně nevnímáte tu zkázu, kterou potenciálně přinášíte Česku? Nebo s tou zkázou již počítáte? Moudří vám vysvětlují, proč se v Česku referendum o obecných otázkách nedá použít, Vy se na to díváte a neslyšíte, o čem mluví?

Jak je možné psát takovéto nepravdivé dehonestující texty? Kam se ta naše společnost propadá?

:-)!!:-)

4 8
možnosti
DV

D49a94v43i88d 67V79l79k

19. 2. 2018 7:36

To je strašné jak naše společnost jde dolů.

4 2
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik