Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od knížete jehož rezidence nesousedí s žádnou no go zónou to sedí.Možná by reagoval jinak,kdyby se večer bál vycházet ven.

1 0
možnosti

J92a12r67a 80R72a21n28k

21. 7. 2016 17:30

A v cem nema pravdu? Rekl presne to, co rikaji i tady nam a jsme v klidu, verime v imigracni zakony a pokud nemate poradne, tak uz je na case, misto bonmotu.

4 3
možnosti

Možná by bylo vhodné, abyste uvedla, odkud vlastně píšete. Zkuste si představit, že Váš příspěvek čte někdo, kdo si myslí, že píšete z České republiky. Pak Vaše věty vyznívají jako totální zmatek: "nám-věříme-nemáte". Chápu to tak, že píšete z Kanady a že věříte v kanadské imigrační zákony. Jenže imigrační zákony nejsou samospasitelné – pokud je politici sice mají, ale neprosazují, jsou sebelepší imigrační zákony naprosto k ničemu – tak, jak se to stalo v Evropě. Tady v Evropě je také naprosto přesně definována imigrační politika. Jenže typickou vlastností současné imigrační krize je – že imigrační zákony jsou široce a všeobecně ignorovány a jsou vymýšlena nesmyslná nová pravidla – například imigrační kvóty, které mají problém rozředit do celé Evropy. Když se tyto imigrační zákony politici některé země snažili důsledně dodržovat (například Maďarsko), prohlásili je západní politici za bezcitné xenofoby. Protesty Polska, Slovenska, Maďarska, České republiky a nyní již i Rakouska berou vrchnolní evropští politici bohužel jen jako bonmoty, které nemusí brát vážně.

6 3
možnosti

J96a74n 70R13á45ž

21. 7. 2016 17:18

Ano, vždyť Schwarzenberg má pravdu a prezidentské volby potvrdily, že když má mimopražská lůza volební právo, tak hlas elit zanikne. A to je konec demokracie, že ano?

Jak pravil jeden moudrý člověk:

"Jak by se nám všem žilo lépe, kdyby měli hlasovací právo jen pražáci a příznivci Žít Brno".

;-D

8 1
možnosti

Ani nevím, jestli vám mám dát kladný hlas, nebo záporný.

Nelze poznat, zda to míníte vážně, nebo ironicky.

1 0
možnosti

R94a71d65e27k 67J59a26r67o19š

21. 7. 2016 16:03

Buďte v klidu, on už ho skoro nikdo nebere vážně a TOP 09 bude ráda, když přeleze ve volbách 5%.

A to mám Pana Karla v podstatě docela rád, ale přijde mi, že se u něj, bohužel, projevuje jistý stařecký syndrom ztráty "jsoucnosti"...

4 1
možnosti

Já to říkám furt, knížepána nebudit. :-)

9 0
možnosti

Lidé mají obrovský problém s tím, když se jim řekne pravda, která se jim nelíbí....a jakoby je uráží...tedy úroveň vzdělání a chápání souvislostí.....je fakt, že sedlák či prodavač ve vašem městě je schopen velmi dobře pochopit situaci ve vašem městě, ale zkuste se ho zeptat na jeho postoj a vysvětlení takového postoje...nejedná se o názor ale jen o postoj....vůči EU.....většina občanů vašeho města nemá o EU jinou představu než tu, kterou dostává od manipulativních médií...tedy vlastně žádnou.....a je dobré ptát se někoho na něco, o čem ten tázaný nemá potuchy???? šel byste konzultovat rakovinový nádor na mozku svého syna s prodavačkou, uklízečkou, automechanikem???? NE, TAK TO JE DOST DIVNÉ, PROTOŽE S TĚMITO LIDMI CHCETE konzultovat chorobu naší ekonomiky , politického směru a světové ekonomicko-politické situace.......a proč si myslíte, že odborník toho ví méně? jen pro to že vás zvolili neodborníci?

6 6
možnosti

Pane Bartoši, já vidím problém v tom, že vy operujete s pojmem "pravda". V určitých oblastech neexistuje nějaká "pravda". Jestli mám porouchané auto, tak na opravu existuje přesně stanovený postup jak závadu opravit, není to věc žádného názoru. V politice, ekonomice, atd. neexistuje nějaký objektivně správný postup. Neexistuje nějaké objektivně správné geopolitické uspořádání Evropy, jako neexistuje objektivně správné nastavení důchodového systému, financování zdravotnictví, atd.

Schválně se vrátím o více jak 100 let zpět. Někteří příslušníci tehdejších elit podlehli myšlence panslavismu, někteří austroslavismu, atd. Co byla pravda? Byli jedni hloupí a druzí chytří?

Možná za 100 let historie vyhodnotí, že na začátku 21. století bylo největší chybou to, že jsme se prostřednictví EU přimkli k Německu, nebo také ne. Kdo ví.

10 1
možnosti

Náhodou Schwarzenberg to řekl parádně, protože se to dá skvěle otočit. Nezbude než se smířit s tím, že ve Francii a spol. bude "dalších 10 až 12 let" terorismus? No pak se jistě bez problémů i smíříme s tím, že u nás dalších 10 až 12 let nebude poskytována žádná pomoc uprchlíkům.

3 2
možnosti

To je zajímavé, že ten člověk stále mluví v "pluralis majestatic". Jsme rádi, že mluví za sebe, nikoliv za nás. My jsme totiž nějak jinde, než si on myslí.

7 1
možnosti
Foto

On mluví minimálně z své voliče-tedy MY je v pořádku.

Kdo je to MY u vás?

5 4
možnosti

On má ale kníže pravdu. My jsme si opravdu mohli za všechna za zla. Jinak za Karla IV nebyla žádná občanská válka a Rudolf II s Třicetiletou válkou také neměl nic společného. Ta začala dlouho po jeho smrti, přesně šest let. Léta Páně 1618.

3 0
možnosti

Jenže v tomto ohledu se poněkud nepřesně vyjádřil právě Karel Schwarzenberg. O začátku třicetileté války řekl přesně toto: "Pak jsme se zase zmohli za doby Rudolfa II., byli jsme opravdu bohatou, kulturní zemí, a do toho jsme začali třicetiletou válku. Nakonec jsme se divili, jak jsme dopadli."

Jenže už jaksi zapomněl dodat, že jsme se zmohli právě proto, že zde byla celkem slušná náboženská svoboda, kterou zaručoval mimo jiné právě takzvaný Rudolfův majestát, tedy listina, kterou habsburg Ferdinand II. zrušil tím, že ji rozstříhal. Když se mu podařilo vyhrát zpackanou šarvátku zvanou bitva na Bílé hoře, zahájil éru největšího úpadku našeho státu v dějinách. Vyhnal ze země deset tisíc nejvzdělanějších a nejpracovitějších lidí, jejich majetky zabavil a předhodil je svým kamarádům, kteří je jenom vyplenili. Jen hlupák by se zbavil takových lidí, jako byl Komenský. A přesně tohle Ferdinand II. udělal. Ony se takové skutečnosti Schwarzenbergům špatně říkají, protože to byli právě oni (a především Lobkovicové), kdo se na konfiskacích po roce 1621 těžce napakovali.

14 1
možnosti
Foto

Už jen tím jaký používáte slovník

"Nadřazená elitářská moudra...."

jste sám sebe odkopal. Podobná spojení používají jen populisté, kteří nic neumí, ničemu nerozumí a zpravidla mají nějaký osobní mindrák.

Nedokážete totiž argumentovat proti obsahu tak se ho snažíte diskreditovat autora, ale ukazujete jen vlastní ubohost,

I Kníže a představitel jedné z politických stran má právo vyjádřit svůj názor.

7 14
možnosti
Foto

Ps.

K tomu vašemu

"Ten také vůbec možnost diskuse o referendu na toto téma nepřipouští, což je velice nedemokratické a elitářsky až mocensky nadřazené všem občanům ČR."

Zdroj: http://rozvoral.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=538009

Není to ani nedemokratické ani elitářské ani mocensky nadřazené-je to jen prezentace názorů se kterými byli zvoleni do politických funkcí.

Až lidé budou chtít referenda tak zvolí politiky co prosazují referenda.

2 7
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik